« BoeQje | Dictee »

tellen met rupsje nooitgenoeg

Prijs: € 2,69
Beschikbaar: iPad
Leeftijd: 2+

Lezers waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (41 stemmen)

Loading ... Loading ...

Counting with the Very Hungry Caterpillar for iPad - Night & Day Studios, Inc.

De meeste geliefde Rups ter wereld heeft honger…..erge honger! Zoek en eet al het lievelingseten van de Rupsje nooitgenoeg en leer de grondslag van nummers en tellen, in dit prachtige, interactieve wiskunde spelletje, gemaakt voor kinderen van 2 jaar en ouder. (volwassenen zullen het ook leuk vinden om niveau 5 te spelen!)

Dit spelletje heet vijf niveau’s die steeds moeilijker worden. Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen en oefenen, waarbij overal wiskunde ter grondslag ligt. Rupsje nooitgenoeg zal je vragen om het eten uit het boek “Rupsje Nooitgenoeg” te eten. Tap op het eten om er een gaatje in te prikken om er achter te komen of je het goed hebt gedaan. De muziek is van Mozart, de illustratie door Eric Carle en het spelletje is gemaakt door de ontwerpers van Peekaboo Barn. We hebben het ontworpen om jouw kind uren te kunnen vermaken terwijl ze geleidelijk nummer vaardigheid leren.

NIVEAU 1: Tellen. Dit niveau leert oorzaak en gevolg en introduceert het tellen concept. Kinderen kunnen ook oefenen met de namen en symbolen van nummers een tot twaalf.

NIVEAU 2: Woordenschat. In dit niveau leren kinderen het fruit en eten te identificeren uit een grotere groep eten, waar ze moeten bepalen wat ze moeten eten en wat niet.

NIVEAU 3: Kwantiteit. Identificeer een aantal stukken fruit en eten uit een grotere groep eten. Bijvoorbeeld, zie twaalf pruimen, maar eet er slechts vijf. Wat anders is dan bij Niveau 1 is dat kinderen nu niet in het wilde weg kunnen tappen op alles wat ze zien.

NIVEAU 4: Optellen. Tel en eet een bepaald aantal dingen die je kunt eten uit een grotere groep. Bijvoorbeeld, zie vijf appels, twee plakjes salami, een ijsje en vier lolly’s. Kinderen moeten maar een lolly en twee appels eten. Als ze dat doen, dan leren ze dat ze drie hapjes hebben genomen: dit introduceert het basisbegrip optellen

NIVEAU 5: Het spelletje. Nu moet je al je vaardigheden samenvoegen – terwijl de tijd loopt! Fruit en eten komen langs terwijl kinderen proberen datgene te eten dat de Rups ze gevraagt heeft te eten. Je hebt maar een minuut de tijd, dus je moet snel nadenken (en eten)! Punten worden toegekend voor ieder juist eten dat je hebt gevonden: dit iversterkt de basisvaardigheid optellen

De app is uitgebracht in de volgende talen: Brits Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Japans! Oefen met nummers en woorden met betrekking tot eten in andere talen. Probeer het eens!

Afbeeldingen: