« Jip en Janneke, Winkeltje Spelen | Sudoku – een draken avontuur »

MathGames basisschool rekenen

mathgamesbasisPrijs: € 1,99
Beschikbaar: iPad iPhone iPod
Leeftijd: 4+

Lezers waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (7 stemmen)

Loading...

Download:

MathGames basisschool rekenen is een leuke en educatieve rekenspel voor kinderen. Het spel heeft meerdere onderdelen om zo op verschillende manieren het rekenen te leren. Dit spel zal je kind spelenderwijs helpen om zijn of haar rekenvaardigheden te verbeteren. Er is zo weinig mogelijk tekst gebruikt in het spel, zodat elk kind wiskunde kan leren zonder kennis van het alfabet. Elk spelletje begint met een automatische demo over de werking van het spelletje. Het spelletje is perfect voor thuis en op de basisschool.

MathGames is verdeeld in verschillende levels en elk level heeft meerdere rekenspelletjes. De levels beginnen relatief eenvoudig en wordt steeds moeilijker. De spelletjes aan het einde van een level hebben ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad als de spelletjes aan het begin van het volgende level. Voor elk level is het mogelijk om tegen vrienden of andere mensen over de hele wereld te spelen via de multiplayer optie. MathGames houdt voor elk level een score bij dat begint met een score van 1500.

De levels in het spelletje komen goed overeen met het niveau van de groepen in de basisschool.

Level 1 (Groep 1): Begint met het begrip van de getallen 0 t/m 12. De spellen zijn “memory” waar de nummers zichtbaar zijn, tellen van vissen en een getallenlijn.

Level 2 (Groep 2: Het doel hier is om inzicht getallen te creëren in de getallen t/m 20. Dezelfde spellen worden gebruikt als bij level 1 om het doel te bereiken.

Level 3 (Groep 3): Dit is het eerste level waar de plus- en minsommen worden geïntroduceerd. De getallen gaan t/m 30, waarbij de plussommen en minsommen t/m de 10 gaan en later in het level t/m 20.

Level 4 (Groep 4): Dit level gaat t/m het getal 100 en worden keersommen geïntroduceerd. De kinderen leren in dit level de tafels 1,2,3,4,5,10.

Level 5 (Groep 5): De getallen gaan tot maximale 1000 voor de getallenlijn en voor de sommen met de plus en min gaan de getallen t/m 100. Bij de tafelsommen wordt het delen geïntroduceerd. Alle keersommen van tafels 1 t/m 10 worden geoefend.

Level 6 (Groep 6): Het laatste level van MathGames bevat alle spelletjes uit de voorgaande levels. De nummers op de getallenlijn gaan van 0 t/m 10.000 en tafels gaan van 1 t/m 10.

MathGames helpt kinderen van de kleuterschool en de basisschool om getallen te leren en om hun rekenvaardigheden te verbeteren. Het spel werkt op tablets en smartphones wat het mogelijk maakt om het rekenen op beide apparaten te leren. MathGames heeft geen achtergrond muziek in de spelletjes zelf zitten, wat helpt het kind zich volledig te concentreren op het rekenpuzzeltje. Er zijn geluiden in de rekenspelletjes dat helpt aangeven of het antwoord goed of fout is. Je kunt het geluid natuurlijk altijd helemaal uitschakelen of een koptelefoon gebruiken om stilte in de kamer te krijgen.

Afbeeldingen:
mathgamesbasis1 mathgamesbasis5 mathgamesbasis4 mathgamesbasis3 mathgamesbasis2

TAGS: ,