« nijntje telt | Sommentrainer voor groep 3 en 4 »

Het honderdbord _ Montessori rekenmaterialen

honderdveld--iphonePrijs: € 1,99
Beschikbaar: iPhone iPod
Leeftijd: 4+

Lezers waardering:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen)

Loading...

Download:

Het honderdveld is aantrekkelijk en educatief. Het honderdbord wordt op montessorischolen gebruikt om kinderen te laten oefenen met het tellen van 1 tot 100. Het bord en de getalblokjes in de app zijn exacte kopieën van het concrete schoolmateriaal.

De app bevat drie oefeningen:
1. De standaardvolgorde van 1 tot 100 (met en zonder voorbeeld).
2. Alleen de even getallen.
3. Alleen de oneven getallen.

Tussen de witte getalblokjes aan de rechterkant van het scherm zoeken kinderen het getal dat aan de beurt is. Als ze op het goede blokje tikken, verplaatst dat zich automatisch naar de goede plek op het getalbord. Als ze het geluid aan hebben staan horen ze hoe het getal wordt uitgesproken. Onderaan het scherm kunnen ouders en leerkrachten zien hoe vaak kinderen goed of fout getikt hebben.
Het duurt verrassend lang voor het hele honderdbord af is!

Het honderdbord wordt al decennialang gebruikt op montessorischolen en is populair bij kinderen. Deze app is gemaakt in nauw overleg met een AMI-gediplomeerd montessorileidster met ruim 40 jaar onderwijservaring. De app kan op school gebruikt worden, of thuis als aanvulling op wat kinderen op school leren; of als een vervolg op andere montessori-apps in de App Store. Kinderen zullen veel plezier beleven aan deze uitdagende app.

Afbeeldingen:
honderdveld--iphone1 honderdveld--iphone2 honderdveld--iphone3 honderdveld--iphone4 honderdveld--iphone5